The child has one intuitive aim: self development

Hulpprogramma. Kinderen met praatangst leren spreken op school

Het ‘Hulpprogramma. Kinderen met praatangst leren spreken op school’ is een praktische handleiding voor ouders, leerkrachten, therapeuten en logopedisten.

Verlegenheid komt veel voor bij kinderen. Ze kijken de kat uit de boom, maar na een poosje praten en doen deze kinderen wel mee. Kinderen met selectief mutisme blijven zwijgen, ook als ze gewend zijn aan de nieuwe omgeving en aan nieuwe mensen.

Selectief mutisme is een angststoornis: het kind praat in bepaalde situaties jarenlang niet, ook al zijn het thuis vlotte babbelaars. Het selectief zwijgen komt voor bij ongeveer 7 op 1000 kinderen, vaker bij meisjes dan bij jongens. Meertalige kinderen vertonen vaker praatangst dan eentalige kinderen.

Dit Hulpprogramma van de Vereniging Selectief Mutisme biedt ouders, leerkrachten, therapeuten en logopedisten praktische handvaten aan om kinderen te ondersteunen en te leren praten op school. Het durven praten wordt spelenderwijs geoefend. Het programma is gebaseerd op de cognitieve gedragstherapie en benadrukt het belang van ondersteuning door de directe omgeving.

Redacteurs zijn Goedele Vandewalle, psycholoog-psychotherapeut en Ingrid Tiggelovend, Vereniging Selectief Mutisme.

Info

  • zachte cover, 15 X 21 cm
  • 44 pagina’s
  • isbn: 9789492784070
  • uitgever: Studio Sesam
  • winkelprijs: € 16, via www.studiosesam.be/winkel € 14
  • prijs via deze site: €14 + € 3 verzendkosten

Je kan dit Hulpprogramma bestellen via mail naar contact@selectiefmutisme.be. Vermeld duidelijk je naam, adres en facturatiegegevens. Makkelijker is om het via Studio Sesam te bestellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *