The child has one intuitive aim: self development

Webinar Selectief Mutisme 18 oktober

Webinar 18 oktober

Op woensdagavond 18 oktober van 20u tot 22u organiseren we een webinar over selectief mutisme bij kinderen en jongeren.

Programma

We delen de meest recente inzichten over selectief mutisme, over het onderzoek en de behandeling. We geven ook heel wat praktische tips mee over hoe kinderen en jongeren thuis en op school ondersteund kunnen worden. Aan de hand van een praktijkvoorbeeld lichten we toe hoe een begeleidingstraject van een jongere met selectief mutisme eruit ziet. De sessie is interactief: deelnemers kunnen op voorhand of tijdens de sessie vragen stellen.

De sprekers

Psycholoog Goedele Vandewalle en logopedist Katrien Stinders zijn gespecialiseerd in selectief mutisme en zijn veel gevraagde sprekers in de onderwijswereld. Ze zijn actief in de Vereniging Selectief Mutisme, begeleiden mee het Zomerkamp en volgen van nabij kinderen en jongeren met selectief mutisme op.
Daarnaast licht een ouder toe hoe de zoektocht naar gepaste begeleiding verliep. Na omzwervingen komen ze in contact met logopedist Elise Stremes, die erin slaagt het vertrouwen te winnen en vooruitgang te boeken. Elise zal getuigen over haar aanpak, wat werkt en wat niet en over de impact van behandeling op een jongere met selectief mutisme.

Voor wie?

Deze sessie staat open voor ouders, familieleden, (zorg) leerkrachten, hulpverleners, logopedisten, jongeren en volwassenen met selectief mutisme.

Inschrijven

Inschrijven kan via dit online formulier. De bijdrage bedraagt €15. Jongeren/jongvolwassenen met selectief mutisme kunnen gratis deelnemen. Je kan het bedrag overschrijven op rekening BE 96 5230 8099 7705 op naam van Vereniging Selectief Mutisme vzw, met vermelding van ’18 oktober + naam deelnemer(s)’. Je inschrijving is pas definitief na ontvangst van de betaling.
Twee dagen voor de webinar ontvang je per e-mail een link naar de online sessie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *