The child has one intuitive aim: self development

Zomerkamp 2020

Zomerkamp

Tijdens het Zomerkamp kunnen kinderen genieten van een kampervaring zonder dat ze aangesproken worden op hun zwijgen of angst. Hun zelfvertrouwen en vaardigheden worden geprikkeld door ontspanning, spelletjes of knutselen. Ze kunnen gewoon genieten van elkaar, van hun ouder, van de omgeving en van de vakantie.

Deze zomer vindt het kamp plaats op de Vakantieboerderij Reezicht in de provincie Overijssel in Nederland van dinsdagmiddag 7 tot zondagmiddag 12 juli.

Goed om weten!

We zetten alles op een rijtje.
Organisator is de Vereniging Selectief Mutisme uit Vlaanderen. Een professioneel team van logopedisten-stottertherapeuten, kinesisten, jeugdwerkers en psycholoog/gedragstherapeut Goedele Vandewalle zorgt voor de begeleiding en de animatie. We gaan aan de slag met twee groepen: 8 kinderen tussen 7 en 12 jaar en 8 tieners tussen 13  en 19 jaar.

Elk kind neemt een (groot)ouder mee op Zomerkamp. Tieners kunnen kiezen: ofwel nemen ze een (groot)ouder ofwel een volwassen vertrouwenspersoon mee. De (groot)ouders en vertrouwenspersonen nemen deel aan de groepsgesprekken, gaan samen op uitstap, hebben een beurtrol om mee op te ruimen en kunnen genieten van vrije momenten. Elk kind met ouder of vertrouwenspersoon heeft een eigen slaapkamer.

We vragen voor de deelname aan het Zomerkamp een vergoeding van 200 euro/kind en 300 euro/volwassene. Slapen, eten, drank, begeleiding en animatie zijn in de prijs inbegrepen.

Het Zomerkamp wordt wetenschappelijk opgevolgd door dr. Maretha de Jonge van de Universiteit Leiden.

Wil je er deze zomer ook bij zijn?

Zomerkamp 2019Het allereerste Zomerkamp in 2019 was een succes. Zowel de kinderen, de tieners als de ouders en de begeleiders vonden het een fantastisch kamp. Wat moet je doen om er dit jaar ook bij te kunnen zijn?

1) Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in en stuur het op naar de Vereniging Selectief Mutisme, Patrijzenstraat 1, 2811 Mechelen-Leest of per mail naar contact@selectiefmutisme.be. De gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Je ontvangt een ontvangstmelding.

Hier vind je het formulier als pdf: Formulier kandidaten Zomerkamp 2020: klik hier.

2) De kandidaturen worden besproken door een selectieteam. We stellen twee evenwichtige groepen van kinderen en van jongeren samen. De ouders van de kandidaat-deelnemers worden telefonisch gecontacteerd door psycholoog Goedele Vandewalle. Indien nodig heeft ze ook een telefonisch overleg met de hulpverlener van het kind of de jongere.

3) We laten je persoonlijk weten of je al dan niet geselecteerd bent om deel te nemen aan het Zomerkamp. Door de coronacrisis is onze kennismakingsdag in maart geannuleerd.

Coronanieuws

Tijdens het Zomerkamp zullen we de veiligheid en de gezondheid van de deelnemers aan het kamp kunnen waarborgen. We volgen nauwgezet de richtlijnen van de Belgische en Nederlandse overheden op.

Met steun van

Dit Zomerkamp is maar mogelijk dankzij de inzet van de vele vrijwilligers, de kussensactie,  Salesforce, de bijdragen van sympathisanten, het Palingfestival en Lionsclub Evergem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *