The child has one intuitive aim: self development

Zomerkamp 2022 in Open Huis te Staden van 4 tot 8/10 juli

Het Zomerkamp blijft één van onze topactiviteiten, met veel terugkerende gasten. In 2022 organiseren we het reeds voor de 4de keer, van 4 t.e.m. 8 juli of 10 juli 2022, afhankelijk van de leeftijdscategorie. We kiezen opnieuw voor de vakantiehoeve Open Huis te Staden, in West-Vlaanderen, België. De inschrijvingen zijn intussen afgesloten.

Groepen, periode, beschikbaarheid & begeleiding

Onze doelgroep zijn kinderen, jongeren en jongvolwassenen tussen 8 en 25 jaar met selectief mutisme. De deelnemers worden ingedeeld in 4 leeftijdscategorieën. Het kamp start op 4 juli voor alle deelnemers. De duurtijd verschilt per leeftijdscategorie:

Van 4 t.e.m. 8 juli 2022:

 • Kids – leeftijd 8 – 11 jaar (kind + 1 ouder)
 • Teens-1 – leeftijd 12-14 jaar (jongere alleen)

Van 4 t.e.m. 10 juli 2022:

 • Teens-2 – leeftijd 15-17 jaar (jongere alleen)
 • Adolescenten of Ado’s – leeftijd 18+ tot max. 25 jaar (jongvolwassene alleen)

We streven naar een groepsgrootte van max. 6 deelnemers per leeftijdscategorie. Elke groep wordt begeleid door een team van 3:

 • 1 ervaren hoofdmonitor (allemaal met minimaal 3 kampervaringen bij ons)
 • 2 monitoren, waarvan de meerderheid ook al toe is aan hun 2e of 3e kamp met onze vereniging.

De therapeutische leiding van het kamp wordt opgenomen door Goedele Vandewalle, psycholoog en gedragstherapeut met ruim 40 jaar ervaring; de organisatorische leiding ligt bij bij Steven Deroy, secretaris van de vereniging.

 

Wat is er nieuw in de editie 2022?

Naast allerlei kleine optimalisaties, is de meest merkbare wijziging in 2022 de verlengde duur van het kamp voor de 2 oudste groepen. Die behoefte vormde een rode draad in de feedback van die groepen over het Zomerkamp 2021.

De vernieuwingen die we tijdens het kamp van 2021 hebben doorgevoerd, m.n. groepen met kleinere leeftijdsverschillen en de grotere zelfstandigheid van de deelnemers (alleen nog ouders van de jongste groep mee op kamp), kregen na afloop hoge scores. Ze blijven daarom ook behouden in 2022.

 

Vakantieboerderij Open Huis (www.openhuis.be)

Open Huis is een gerenoveerde vierkantshoeve middenin de West-Vlaamse weilanden rond Roeselare. Het domein strekt zich uit over 5 hectaren en biedt heel veel mogelijkheden voor activiteiten in kleine groepjes, of met allemaal samen.

Ook binnen is er een groot aanbod aan ruimtes die opgesplitst kunnen worden om groepen ongestoord hun eigen activiteiten te laten beleven.

De meeste kamers zijn voorzien voor 2 personen en hebben allemaal toilet en douche op de kamer. Hierdoor zijn we in staat om comfort en privacy aan te bieden.

Kinderen van de jongste groep slapen samen op 1 kamer met hun ouder of begeleider.

De jongeren en jongvolwassenen zullen een kamer delen met 1 of 2 leeftijdsgenoten.

 

Wat gaan we doen op kamp?

In de eerste plaats betekent het Zomerkamp vooral vakantie en leuke dingen doen. De  therapeuten en monitoren bedenken een leuk en afwisselend programma vol spelletjes, knutselen, zoektochten, uitstapjes, relaxen op eigen tempo en nog veel meer. Bovendien zullen alle deelnemers begin mei de mogelijkheid krijgen om spelvoorkeuren of ideeën door te geven.

 

En wat met de ouders?

Voor de groep van de kleinste kinderen geldt dat één van de ouders mee mag op kamp. Tijdens de dag zijn de kinderen op pad of in activiteit met hun groepje en hebben de ouders vrij. Er zijn ook enkele activiteiten en spelmomenten voorzien samen met je kind. ‘s Ochtends en ’s avonds zorg je ervoor dat je kind tijdig klaar is of naar bed gaat. Het staat ouders vrij om samen te gaan wandelen of een uitstap te maken. Ook voorzien we een programma voor de ouders over selectief mutisme. Hoewel we een groot team van vrijwilligers ter beschikking hebben, verwachten we van de deelnemende ouders dat ze bereid zijn om af en toe wat huishoudelijke taken op zich te nemen (o.a. tafel dekken, afruimen, vaatwasser inladen).

Net zoals vorig jaar, voorzien we voor de ouders die hun kinderen op maandag brengen, een activiteit om in een ontspannen setting met elkaar kennis te maken en ervaringen uit te wisselen.

 

Wat met Corona?

We hebben helaas geen glazen bol, maar gaan uit van een “normale” zomer. Financieel heeft je aanmelding geen enkele negatieve consequentie; er is geen voorschot verschuldigd en betaling wordt pas verwacht van zodra we zekerheid hebben.
Het spreekt voor zich dat we op kamp de basis hygiëneregels blijven respecteren en de deelnemers verzoeken waakzaam te blijven voor symptomen.
.

Hoeveel kost het?

Voor de Kids en Teens-1, met duurtijd van 5 dagen/4 nachten van 4 t.e.m. 8 juli 2022:

 • prijs per kind/jongere bedraagt €300 p.p. all-in
 • deelnemende ouders van de Kids-groep betalen €200 p.p. all-in

Voor de Teens-2 en Ado’s, met duurtijd van 7 dagen/6 nachten van 4 t.e.m. 10 juli 2022:

 • prijs per jongere/jongvolwassene bedraagt €350 p.p. all-in

Inbegrepen zijn:

 • overnachtingen
 • alle maaltijden, alle dranken, bereid door een 5-koppige kookploeg
 • alle activiteiten, uitstapjes, attracties
 • verplaatsingen tijdens de week
 • begeleiding door professionele therapeuten en ervaren monitoren

Zijn niet inbegrepen:

 • verplaatsingen van en naar het kamp
 • privégebruik van de sauna voor ouders die verblijven
 • huur van lakenpakket of handdoekenpakket

Hartelijk dank voor je belangstelling! Heb je nog vragen? Neem dan zeker contact op met ons.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.